Nasza strona wykorzystuje pliki cookies.
Korzystając z nią wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.
Fundusze Europejskie/Redakcja/Prenumerata/Biuro ogłoszeń/Cennik ogłoszeń/Napisz do nas/Promocja/Śpiewnik biesiadny
9 maja 2024r., imieniny: Grzegorza, Bożydara, Karoliny
Niezbednik
PRODUCENT SIATKI OGRODZENIOWEJ. Bramy, słupki, PANELE OGRODZENIOWE. 86/216 22 27, 604 231 333 www.siatki-stal.pl (fak.00080/19-o-i)
Sprzedam M-5, 80 m2, 1 piętro w Kolnie. Tel. 600 – 343 – 819 (fak/sms)
Frankfurt n/Menem i okolice – soboty, środy, 85 747 – 43 – 63, 602 – 681 – 677 (fak.00003/19-o-i)
Kuchnia Polska
Zupa kurpiowska
Składniki:
- 1 główka kapusty
- 1 marchew
- 1 cebula
- 4 łyżki przecieru pomidorowego
- 2 łyżki tłuszczu
- łyżka mąki
- sól
Najpierw ścieramy na tarce cebulę i marchew, podsmażamy je na patelni i wrzucamy do garnka. Następnie dodajemy drobniutko pokrojoną kapustę i wszystko mieszamy. Zalewamy wodą, solimy i podgrzewamy do ugotowania. Gdy się gotuje, robimy zasmażkę z mąki i tłuszczu oraz dodajemy do niej przecier pomidorowy. Zasmażkę wrzucamy do zupy i jeszcze raz podgrzewamy do zagotowania. Przyprawiamy wedle uznania, choćby wegetą. Zupa świetnie smakuje z chlebem razowym.
Lista dań:
Filmy (108)
Konkurs fotograficzny (31)
Ogłoszenia w rubryce „Oddam” zamieszczamy bezpłatnie. Treść można przesłać na adres: redakcja@kontakty-tygodnik.com.pl lub podać telefonicznie: 86 216 – 42 – 43
Rzeźnia kupi bydło ze skierowaniem do uboju z konieczności. Tel. 511 – 075 – 866, 518 – 879 – 043 (fak.00092/19-o-i)
Ogłoszenia w rubryce „Przyjmę” zamieszczamy bezpłatnie. Treść można przesłać na adres: redakcja@kontakty-tygodnik.com.pl lub podać telefonicznie: 86 216 42 43
Opieka Niemcy Legalnie. Tel. 725 – 248 – 935 (fak.00065/19-o-i)
Copyright © Kontakty / Webmaster _duszek