Nasza strona wykorzystuje pliki cookies.
Korzystając z nią wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.
Fundusze Europejskie/Redakcja/Prenumerata/Biuro ogłoszeń/Cennik ogłoszeń/Napisz do nas/Promocja/Śpiewnik biesiadny
18 kwietnia 2025r., imieniny: Apoloniusza, Bogusławy, Gościsława
Niezbednik
Z powodu choroby zamienię M-3, IV piętro, ul. Dmowskiego, Łomża, na M-4 parter. Tel. 603 – 446 – 934 (fak/sms)
PRODUCENT SIATKI OGRODZENIOWEJ. Bramy, słupki, PANELE OGRODZENIOWE. 86/216 22 27, 604 231 333 www.siatki-stal.pl (fak.00080/19-o-i)
Ogłoszenia w rubryce „Oddam” zamieszczamy bezpłatnie. Treść można przesłać na adres: redakcja@kontakty-tygodnik.com.pl lub podać telefonicznie: 86 216 – 42 – 43
Kuchnia Polska
Sum po łomżyńsku
Składniki:
- 0,5 kg suma
- bułka czerstwa
- szklanka mleka
- 3 jajka
- bułka tarta
- mąka
- 1 dag masła
- pieprz i sól
Najpierw myjemy rybę i wyjmujemy ości. Mięso kroimy na drobne kawałki i wkładamy do garnka. Rozdrabniamy bułkę i moczymy ją w mleku. Gdy nasiąknie, dodajemy do ryby i dokładnie mieszamy. Następnie wrzucamy wyjęte z jajka żółtko oraz masło. Solimy i pieprzymy do smaku i ponownie wszystko dokładnie mieszamy. Z tak przygotowanej masy, robimy płaskie, podłużne kotlety i panierujemy w mące, jajku i tartej bułce.
Lista dań:
Filmy (108)
Konkurs fotograficzny (31)
Belgia, Niemcy, Holandia, soboty, niedziele, poniedziałki, środy, czwartki – klimatyzacja, DVD, 85 747 – 00 – 01, 602 – 664 – 771 (fak.00002/19-o-i)
Opieka Niemcy Legalnie. Tel. 725 – 248 – 935 (fak.00065/19-o-i)
Rzeźnia kupi bydło ze skierowaniem do uboju z konieczności. Tel. 511 – 075 – 866, 518 – 879 – 043 (fak.00092/19-o-i)
Ogłoszenia w rubryce „Przyjmę” zamieszczamy bezpłatnie. Treść można przesłać na adres: redakcja@kontakty-tygodnik.com.pl lub podać telefonicznie: 86 216 42 43
Copyright © Kontakty / Webmaster _duszek