Nasza strona wykorzystuje pliki cookies.
Korzystając z nią wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.
Fundusze Europejskie/Redakcja/Prenumerata/Biuro ogłoszeń/Cennik ogłoszeń/Napisz do nas/Promocja/Śpiewnik biesiadny
19 marca 2024r., imieniny: Józefa, Bogdana, Laili
Niezbednik
Rzeźnia kupi bydło ze skierowaniem do uboju z konieczności. Tel. 511 – 075 – 866, 518 – 879 – 043 (fak.00092/19-o-i)
Opieka Niemcy Legalnie. Tel. 725 – 248 – 935 (fak.00065/19-o-i)
Ogłoszenia w rubryce „Oddam” zamieszczamy bezpłatnie. Treść można przesłać na adres: redakcja@kontakty-tygodnik.com.pl lub podać telefonicznie: 86 216 – 42 – 43
Kuchnia Polska
Zraz piątnicki
Składniki:
- 0,5 kg wołowiny bez kości
- 2 dag tartego chleba razowego
- 5 dag słoniny
- listek laurowy
- sól i pieprz
Wołowinę kroimy w cienkie plastry, rozbijamy tłuczkiem oraz przyprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowaną układamy w garnku, przekładając cienkimi plastrami słoniny i pokruszonym listkiem laurowym. Następnie dusimy na małym ogniu, podlewając wodą, aż wołowina będzie miękka. Gdy mięso będzie gotowe, wrzucamy do garnka tarty chleb razowy, by zagęścić sos. Zrazy podajemy z pieczywem lub ziemniakami.
Lista dań:
Filmy (108)
Konkurs fotograficzny (31)
Ogłoszenia w rubryce „Przyjmę” zamieszczamy bezpłatnie. Treść można przesłać na adres: redakcja@kontakty-tygodnik.com.pl lub podać telefonicznie: 86 216 42 43
Sprzedam pola i łąki, kawałek lasu – 3,29 ha. Tel. (86) 217 – 92 – 34 lub 518 – 273 – 277 (p-001038-o-i)
PRODUCENT SIATKI OGRODZENIOWEJ. Bramy, słupki, PANELE OGRODZENIOWE. 86/216 22 27, 604 231 333 www.siatki-stal.pl (fak.00080/19-o-i)
Belgia, Niemcy, Holandia, soboty, niedziele, poniedziałki, środy, czwartki – klimatyzacja, DVD, 85 747 – 00 – 01, 602 – 664 – 771 (fak.00002/19-o-i)
Copyright © Kontakty / Webmaster _duszek