Nasza strona wykorzystuje pliki cookies.
Korzystając z nią wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.
Fundusze Europejskie/Redakcja/Prenumerata/Biuro ogłoszeń/Cennik ogłoszeń/Napisz do nas/Promocja/Śpiewnik biesiadny
9 maja 2024r., imieniny: Grzegorza, Bożydara, Karoliny
Niezbednik
Frankfurt n/Menem i okolice – soboty, środy, 85 747 – 43 – 63, 602 – 681 – 677 (fak.00003/19-o-i)
Opieka Niemcy Legalnie. Tel. 725 – 248 – 935 (fak.00065/19-o-i)
PRODUCENT SIATKI OGRODZENIOWEJ. Bramy, słupki, PANELE OGRODZENIOWE. 86/216 22 27, 604 231 333 www.siatki-stal.pl (fak.00080/19-o-i)
Kuchnia Polska
Zraz piątnicki
Składniki:
- 0,5 kg wołowiny bez kości
- 2 dag tartego chleba razowego
- 5 dag słoniny
- listek laurowy
- sól i pieprz
Wołowinę kroimy w cienkie plastry, rozbijamy tłuczkiem oraz przyprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowaną układamy w garnku, przekładając cienkimi plastrami słoniny i pokruszonym listkiem laurowym. Następnie dusimy na małym ogniu, podlewając wodą, aż wołowina będzie miękka. Gdy mięso będzie gotowe, wrzucamy do garnka tarty chleb razowy, by zagęścić sos. Zrazy podajemy z pieczywem lub ziemniakami.
Lista dań:
Filmy (108)
Konkurs fotograficzny (31)
Z powodu choroby zamienię M-3, IV piętro, ul. Dmowskiego, Łomża, na M-4 parter. Tel. 603 – 446 – 934 (fak/sms)
Zakupię ciągniki Ursus, Zetor, New Holland, Same, Landini, Massey Ferguson, Renault, Foton, Farmtrac, Deutz Fahr, John Deere itd. każdy stan oraz prasy, belarki Sipma, Warfama, Carraro, Gallignani itd. Gotówka od ręki. Dzwoń, pisz. Tel. 660 – 795 – 977 (fak/sms)
Ogłoszenia w rubryce „Oddam” zamieszczamy bezpłatnie. Treść można przesłać na adres: redakcja@kontakty-tygodnik.com.pl lub podać telefonicznie: 86 216 – 42 – 43
Ogłoszenia w rubryce „Przyjmę” zamieszczamy bezpłatnie. Treść można przesłać na adres: redakcja@kontakty-tygodnik.com.pl lub podać telefonicznie: 86 216 42 43
Copyright © Kontakty / Webmaster _duszek