Nasza strona wykorzystuje pliki cookies.
Korzystając z nią wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.
Fundusze Europejskie/Redakcja/Prenumerata/Biuro ogłoszeń/Cennik ogłoszeń/Napisz do nas/Promocja/Śpiewnik biesiadny
19 marca 2024r., imieniny: Józefa, Bogdana, Laili
Niezbednik
Frankfurt n/Menem i okolice – soboty, środy, 85 747 – 43 – 63, 602 – 681 – 677 (fak.00003/19-o-i)
Ogłoszenia w rubryce „Oddam” zamieszczamy bezpłatnie. Treść można przesłać na adres: redakcja@kontakty-tygodnik.com.pl lub podać telefonicznie: 86 216 – 42 – 43
PRODUCENT SIATKI OGRODZENIOWEJ. Bramy, słupki, PANELE OGRODZENIOWE. 86/216 22 27, 604 231 333 www.siatki-stal.pl (fak.00080/19-o-i)
Kuchnia Polska
Zrazy po łomżyńsku
Składniki:
- 0,5 kg schabu bez kości
- 4 plastrów wędzonego boczku
- 5 dag pieczarek
- 1 cebula
- zielona pietruszka
- sól i pieprz
Schab kroimy na 4 równe części i rozbijamy tłuczkiem na cienkie kotlety. Na każdym kładziemy plasterek boczku. Teraz musimy pokroić cebulę w drobną kostkę i z pieczarkami oraz pietruszką, położyć na plasterki boczku. Dodajemy soli i pieprzu. Następnie zwijamy, jak najciaśniej, nasze kotlety i spinamy je wykałaczką. Obsmażamy dokładnie, ze wszystkich stron, po czym dusimy, aż mięso stanie się miękkie. Efekt? Palce lizać!
Lista dań:
Filmy (108)
Konkurs fotograficzny (31)
Ogłoszenia w rubryce „Przyjmę” zamieszczamy bezpłatnie. Treść można przesłać na adres: redakcja@kontakty-tygodnik.com.pl lub podać telefonicznie: 86 216 42 43
Rzeźnia kupi bydło ze skierowaniem do uboju z konieczności. Tel. 511 – 075 – 866, 518 – 879 – 043 (fak.00092/19-o-i)
Opieka Niemcy Legalnie. Tel. 725 – 248 – 935 (fak.00065/19-o-i)
Sprzedam siedlisko 0,60 ha z domem, ogrodem i stawem. Tel. 600 – 343 – 819 (fak/sms)
Copyright © Kontakty / Webmaster _duszek